Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erdoğan, Fransa liderine sert çıktı: Sen kimsin…

HABER/ABORİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine saygı duyulmasını isteyen ve “Türkiye, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki yasadışı faaliyetine son vermeli” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Macron sen kimsin de Kıbrıs için konuşabiliyorsun” dedi. Trabzon Yaşlıları Koruma Derneğinin akşam yemeğinde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Farklı alanlarda farklı aktörlerce gerçekleştirilen operasyonların tek […]

Erdoğan, Fransa liderine sert çıktı: Sen kimsin…
  • 18 Haziran 2019 23:43
  • 18 Haziran 2019 23:45

HABER/ABORİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine saygı duyulmasını isteyen ve “Türkiye, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki yasadışı faaliyetine son vermeli” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Macron sen kimsin de Kıbrıs için konuşabiliyorsun” dedi.

Trabzon Yaşlıları Koruma Derneğinin akşam yemeğinde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Farklı alanlarda farklı aktörlerce gerçekleştirilen operasyonların tek hedefi Türkiye’nin bekası ve milletimizin bağımsızlığıdır. Ülkemizin son 10 yılda ekonomik, siyasi ve savunma sanayiinde yakaladığı başarıları bazılarını rahatsız etmektedir. Savunma sanayisi ileri bir Türkiye, silah baronlarının işine gelmemektedir. Bizim yerli savunma sanayimiz yüzde 70’e çıkmıştır. Bizim buradan da elde ettiğimiz imkanlar yaklaşık 2.5 milyar dolardır. Güvenliğini sağlamış bir Türkiye terör örgütlerini yönlendiren çevrelerin işine gelmemektedir. Ülkemize yönelik artan tehditler artmaktadır. Fransa, Doğu Akdeniz’deki sondaj gemilerinden neden rahatsızdır. Şu anda gemilerimiz bölgede. Dördü de bölgedeki sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimizin hakkını, hukukunu kimseye yedirmeyiz. Macron sen kimsin de Kıbrıs için konuşabiliyorsun?”