Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dünya’nın ilk akrep zehri üretim fabrikası kuruldu

HABER/ABORİ Afganistanlı bir tüccar, akrep yetiştiriciliği amacıyla yarım milyon dolar bütçe ayırarak, ülkesinde akrep zehri üretimi fabrikası kurdu. www.nupel.net’in haberine göre Afganistan’da kurulan tesiste üretilen akrep zehri, ABD, Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç edilecek. Tesis başkanına göre, akrepler her üç ayda bir 300 gram zehir üretebiliyor. Üç litre zehir uluslararası pazarlarda 29 milyon dolara satılabiliyor. […]

Dünya’nın ilk akrep zehri üretim fabrikası kuruldu
  • 13 Haziran 2019 22:01

HABER/ABORİ

Afganistanlı bir tüccar, akrep yetiştiriciliği amacıyla yarım milyon dolar bütçe ayırarak, ülkesinde akrep zehri üretimi fabrikası kurdu.

www.nupel.net’in haberine göre Afganistan’da kurulan tesiste üretilen akrep zehri, ABD, Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç edilecek. Tesis başkanına göre, akrepler her üç ayda bir 300 gram zehir üretebiliyor. Üç litre zehir uluslararası pazarlarda 29 milyon dolara satılabiliyor.

Zehir, kanser tedavisinde ve antibiyotik üretiminde kullanılıyor. Sıvı, kanserli tümörlerin büyüklüğünü ve yerini belirlemekte çok yardımcı olan klorotoksin içeriyor. Akrep zehrinden ayrıca Sıtma tedavisinde de faydalanılıyor.