Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DTSO’dan “Diyarbakır 10. Tarım ve Hayvancılık Fuarı”na davet 

Haber Abori Diyarbakır 10. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 2-6 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, “Tarım ve Hayvancılık Fuarı sektörünün gelişimine önemli katkılar sunacaktır” dedi. Tarım ve Hayvancılık Fuarı hazırlık sürecini değerlendiren Avşar, bu yıl 115 firma temsilcisinin katılımıyla açılacak olan fuarda çiftçilerin teknolojiyi yakından […]

DTSO’dan “Diyarbakır 10. Tarım ve Hayvancılık Fuarı”na davet 
  • 1 Nisan 2019 20:03

Haber Abori

Diyarbakır 10. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 2-6 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, “Tarım ve Hayvancılık Fuarı sektörünün gelişimine önemli katkılar sunacaktır” dedi.

Tarım ve Hayvancılık Fuarı hazırlık sürecini değerlendiren Avşar, bu yıl 115 firma temsilcisinin katılımıyla açılacak olan fuarda çiftçilerin teknolojiyi yakından izlemesinin ve toprağı verimli tekniklerle işlemesinin, tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Avşar, tarımın tarihsel geçmişine bakıldığında ilk izlerine Diyarbakır Çayönü’nde rastlandığına dikkat çekerek, “Diyarbakır bu anlamıyla tarımın ekonomik faaliyet olarak ortaya çıktığı ilk merkezdir. Bu yıl 10.sunu düzenlediğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarı başta Diyarbakır ve ilçeleri olmak üzere Mardin, Şanlıurfa, Batman, Gaziantep, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Siirt, Muş gibi bölgemizin tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sunacaktır” dedi.

 

“Tarım sektörü stratejik bir sektördür”

 

2018 yılında 114 bin 300 ilgili tarafından ziyaret edilen ve bu sene fuar ile ilgili yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde bu rakamın üstünde ziyaretçi beklediklerini kaydeden Avşar, “Yerli ve yabancı iş insanlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantı kurması sağlanacak. Tarım hem ilimizin hem de bölgenin en önemli gerçeğidir. Özellikle tarım sektörü stratejik bir sektördür. Nüfusuna yeter gıdayı üretmek çok önemlidir. Hiçbir ülke tarımsal üretimini sadece ekonomik bir faaliyet olarak göremez. Diyarbakır’ın coğrafi konumunu, iklimsel elverişliliğini ve sahip olduğu tarımsal alanı de göz önüne aldığımızda tarımın kent ekonomisindeki yeri ve önemi kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda Tarım ve Hayvancılık Fuarı bölgemiz için çok önemli bir organizasyondur” şeklinde konuştu.

Tarım sektöründeki yatırımlara da değinen Avşar, “Özellikle GAP Projesi kapsamında Silvan Barajının tamamlanmasıyla birlikte, tarımdan gelen sanayi girdisi ve verimliliğin artacak olması ile tarımın bölgenin ve ilimizin kalkınmasında önemi artacaktır” dedi.

Fuarın bu anlamıyla önemli bir misyon üstlendiğini belirten Avşar,  fuar için Tüyap tarafından Doğu ve Güneydoğu illerinden 22 ilden ziyaretçi organizasyonları yapıldığını ve yurt dışından Irak (Erbil, Duhok, Süleymaniye, Kerkük), İran, Ürdün, Kamerun ve Gürcistan’dan yabancı ziyaretçilerin katılım sağlayacağını, ikili görüşmeler yapılacağını belirterek, sektördeki gelişmeleri takip eden firmaları ve ziyaretçileri Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuara davet etti.