Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Kültür ve İnanç Destinasyonu” olarak Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’yı içerisine alan ve “Mezopotamya Altın Üçgeni” adıyla tescillenen bölgenin en önemli kentinin Diyarbakır olduğunu, önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek miktarda turist çekeceğini açıkladı. Diyarbakır’da otellerin tam kapasiteyle çalıştığını, turizmcilerin rezervasyon için DTSO’dan işbirliği talebinde bulunmaya başladığını ifade […]
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Kültür ve İnanç Destinasyonu” olarak Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’yı içerisine alan ve “Mezopotamya Altın Üçgeni” adıyla tescillenen bölgenin en önemli kentinin Diyarbakır olduğunu, önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek miktarda turist çekeceğini açıkladı.
Diyarbakır’da otellerin tam kapasiteyle çalıştığını, turizmcilerin rezervasyon için DTSO’dan işbirliği talebinde bulunmaya başladığını ifade eden DTSO Başkanı Kaya, şöyle devam etti:
“Diyarbakır tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye’nin en önemli kentlerinin başında yer almaktadır. Özellikle kültür turizmi açısında neredeyse ülkemizin en zengin kentidir. Ancak bu potansiyel turizm lehine yeterince tanıtılmadığından sektörün gelişmesi de aksamıştı.
Son yıllarda yapılan çalışmaların sonucu olarak yerli ve yabancı turist sayılarında hareketlenmeler başlamış, sektör yeniden canlanmıştır. İlimizdeki otellerin hemen tamamının tam kapasite ile çalışmaya başladıklarına büyük bir mutlulukla şahit olmaya başladık. Hatta önümüzdeki iki ay içinde otellerde yer bulmak adeta imkansız hale geldi. Nihayetinde otellerde yer bulamayan tur şirketleri ve diğer misafirler Odamızdan destek talebinde bulunmaya başladılar.
Diyarbakır’da bulunan yerel ve zincir otellerin yatak kapasiteleri mevcut talebi karşılayamaz hale geldi. “Kültür ve İnanç Destinasyonu” olarak Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’yı içerisine alan ve “Mezopotamya Altın Üçgeni” adıyla tescillenen bölgenin en önemli kenti Diyarbakır önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek miktarda turist çekecektir. Ancak bu hızlı gelişme ve turizmdeki hareketliliğe cevap verebilmek için mevcut yatak kapasitesinin 15 bin seviyelerine kadar çıkarılması gerekmektedir.
Bu gerçeklikten hareketle ilimizde otel ve diğer turizm işletme belgeli tesislere olan ihtiyaç da hızla artmaktadır. Bu sektörlerde yatırım yapmak hem yatırımcılara büyük avantajlar sağlayacak, hem de kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz turizminin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır.
Her geçen gün hızla gelişen turizm sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yerel ve ulusal/uluslararası zincir otellerin yatırımları da hızlanmıştır. Özellikle marka zincir otellerin ilimizde yatırımcı bulmak için Odamızdan destek talepleri artarak devam etmektedir. Zincir otellerin ilimizde yatırımcı arayışına girmeleri oldukça sevindirici ve bir o kadar da umut vericidir.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak Diyarbakır’a yatırım yapmış ve yapacak olan bütün yatırımcılara gerekli tüm destekleri vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, hem yerel, hem zincir otel ve diğer turistik işletme yatırımcılarını Diyarbakır’da yatırım yapmaya davet ediyoruz.”
Ticaret Bakanı: Mobilya ihracatı 4,5 milyar dolara ulaştı21 Ocak 202514:54 Sigortalı çalışan sayısı yükseldi, inşaat zirvede21 Ocak 202514:52 Tarımda yaş ortalaması artıyor21 Ocak 202514:50 Diyarbakır’da gençler için önemli proje20 Ocak 202515:23 Zamlı emekli maaşları hesaplara yatmaya başladı17 Ocak 202510:52