Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’da alışılmışın dışında bir AK Partili Başkan: M. Şerif Aydın

VEYSİ POLAT 24 Şubat’ta yapılan AK Parti 6. İl Olağan Kongresi’nde İl Başkanlığına seçilen M. Şerif Aydın’ın basınla tanışma toplantısında alışılmışın dışında bir durum yaşandı. Aydın, hem geçmişte görev yapan AK Parti İl Başkanları’nın bir araya getiremediği basın temsilcilerini buluşturdu hem de kent sorununa dair farklı söylemlerde bulundu. M.Şerif Aydın, üç kez ertelenen AK Parti […]

Diyarbakır’da alışılmışın dışında bir AK Partili Başkan: M. Şerif Aydın
  • 12 Mart 2021 20:31

VEYSİ POLAT

24 Şubat’ta yapılan AK Parti 6. İl Olağan Kongresi’nde İl Başkanlığına seçilen M. Şerif Aydın’ın basınla tanışma toplantısında alışılmışın dışında bir durum yaşandı. Aydın, hem geçmişte görev yapan AK Parti İl Başkanları’nın bir araya getiremediği basın temsilcilerini buluşturdu hem de kent sorununa dair farklı söylemlerde bulundu.

M.Şerif Aydın, üç kez ertelenen AK Parti Diyarbakır 6. Olağan Kongresi öncesi “Genel Merkeze çağrılacak isimler” arasında gösterilmemiş, başkanlık görevi verildiğinde de AK Parti’de görev bekleyenler hayli şaşırmıştı. 18 yıllık hukukçu olan Aydın, resmen görevi devraldığı 24 Şubat’taki kongrede de “Yeni anayasa için Diyarbakır’dan katkılarımızı Ankara’ya ulaştıracağız. Teşkilat olarak sadece AK Partililerin değil, tüm Diyarbakırlıların huzur ve refahı için bazı fikirlerimiz var. Ancak bunlar bugünün sözleri değil. Biz bugün yeniden başlayacağız. İnşallah milletimiz de Diyarbakır da görecek ki bazı şeyler değişecek. Biz diyoruz ki, bizi izleyin bakın nasıl daha güzel olacak İnşallah” diyerek, geçmişte görev yapmış AK Parti İl Başkanları’ndan farklı, toplumsal duyarlılık içeren kucaklayıcı mesajlar vermişti.

M.Şerif Aydın, göreve geldikten sonra bu farklılığını Diyarbakır Barosu’na ziyaret, KADES’te Kürtçe’nin olmamasına yaptığı eleştiri ve son olarak AK Parti Teşkilatı’nın resmi twitter hesabından “Rojbaş Diyarbekir” paylaşımı ile göstermişti.

AK Parti İl Başkanı Şerif Aydın, bugün ilk kez basının karşısına çıktı; hem projelerini anlattı hem de sorularımıza cesur yanıtlar verdi.

“LİYAKATSIZ İTHAL BÜROKRATA KARŞIYIZ, BELEDİYEDEN İSİM LİSTESİ İSTEDİK”

Aydın, kentte adrese teslim ihaleler, ithal bürokratlar ve çifter maaşlarla ilgili iddialar üzerine şunları söyledi:
“İl Valisi bu şehirde bürokrasi anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisidir. Biz de siyasi anlamda temsilcisiyiz. Kulvarlarımız farklı. Birbirimiz arasında alt üst ilişkisi yoktur. Bunu da zaten sahada çalışarak herkese göstermiş olacağız. Belediyelerdeki daire başkanlıklarıyla ilgili olarak evet şehirde bir algı var. Biz bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden liste istedik. Mevcut daire başkanlıklarının kaçı Diyarbakırlı, kaç tanesi dışarıdan getirildi. Bunların tümüne bakacağız. Eğer getirilen kişi layıkıyla işini yapıyorsa ve başka hesaplar içerisinde değilse başımızın gözümüzün üstünde yeri var. İster Edirne’den gelsin, ister Muğla’dan. Fakat sistem olarak ben buna karşıydım, şimdi de karşıyım. Bir daire başkanlığını yapma konusunda Diyarbakır’ın kendi çocuklarından olması iyi olurdu. Tabi liyakat anlamında bu coğrafyanın çocuğu var ise ve görevini iyi yapıyorsa olmalı. Ama sırf vali değişti diye bu kadronun değişmesi, devamlılığın ortadan kaldırılması ve daha liyakatsiz birinin getirilmiş olmasına biz karşı idik, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz.”

“YANLIŞ YAPARSAK BİZİ ELEŞTİRİN”

Kongre sonrası sahada hiçbir şekilde herhangi bir program yapılmadan ilk ve öncelik olarak basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi hedeflediklerini ifade eden Aydın, “Bizler bu memleketin derdiyle dertlenen insanlarız. İşimizi, gücümüzü, çoluğumuzu, çocuğumuzu bir kenara bırakarak memleketimiz için, göz bebeğimiz için ne yapabiliriz? Ne edebiliriz? Bölgeye nasıl katkıda buluna biliriz? Bu güne kadar bölgede yaşanan güzel şeyleri ileriye nasıl taşıyabiliriz? Varsa yanlışlıklarımız halledebilir miyiz? Bu düşünceyle yola çıkıyoruz. Bu süreç içerisinde düşüncelerine, eleştirilere, görüşlerinize her zamandan fazla ihtiyaç duyacağız. Hata yapacaksak bizi gelin eleştirin. Bizler güzel bir şey yaptığımızda gelin bizi destekleyin. Bir şeyleri beraber paylaşabilelim. Bu şehrin çocuklarına beraber daha tatlı daha güzel günler yaşatmak için hep beraber birlikte bir arayış ve mücadele içerisinde olalım” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZDE SEÇİM, SANDIK, OY HESAPLARI YOK; GÖNÜLLERE DOKUNMAK VAR”

Kentin sorunlarını yakından bilen bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Aydın, 40 yıllık çatışmalı sürecin Diyarbakır’a büyük tahribatlar yaşattığını söyledi. Aydın, “Bizler bu şehrin bunu hak etmediğini söylüyoruz. Bu şehirdeki insanları ötekileştirilmesini, bir suç batağı olarak Diyarbakır’ın değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Öncelikle mücadelemiz bunun üzerinden olacak. Kongre konuşmamızda bir cümle sarf etmiştik. Demiştik ki biz Diyarbakır’ın bütün sokaklarına altından asfalt yapsak insanların yüreğine dokunmadıktan sonra hiçbir şey elde etmiş olmayacağız. Bizim temel haritamız insanların yüreğine dokunmak üzere anlamda çalışıyoruz. Sizlerin desteğiyle özverisiyle daha da büyük adımlar atabileceğiz siyasete şunu görüyoruz İstanbullu en çok bakılan şehir ardından Diyarbakır en çok bakılan şehir Diyarbakır ne der, nasıl bakar, nasıl karşılar? Bizim yol haritamızda Diyarbakır’la ilgili olarak bir şeylerin değişim ve dönüşümü sağlaya bilir miyiz? Bunu elbette şehrimizden katılım, söz konusu iki yıldır parklarla asfaltlarla, bahçelerle çok çok özel anlamda güzel hareketler adımlar atılmakta devam edecek” dedi.

KÜRT DİLİ VURGUSU

“Türkçe’den sonra ikinci dil olarak hemen altında bu coğrafyada en kadim ve en büyük topluluk olan Kürtlerin de dilinin temsilinin olması gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullanan AK Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın, şöyle devam etti:
“Hatta bu minvalde bunun mesajını verebilmek anlamında AK Parti İl Başkanlığı’nın resmi hesabından ertesi gün ‘Rojbaş Diyarbekir’ diye tweet paylaştık. Bizim yol haritamız bu şekilde. İnsanlarımızın devletin ve hükümetin sistematiği içerisinde kendisini öteki olarak hissetmesine engel olmak, bunun çalışmasını yapabilmek ve sadece Diyarbakır’daki siyaset, sandık, seçim, mahalle başkanlığı, sandık kurulu, müşahit veya seçim günü olarak değerlendirmiyoruz. Bizim seçim dışında da Diyarbakır İl teşkilatları olarak kendi bölgemizin coğrafyamızın oluşturmuş olduğu bir misyon olarak şehrin diğer sorun ve sıkıntıları ile şehrin beklentileri ile ilgili olarak da görüşlerimizin, yol haritalarımızın, çalışmalarımızın ve bu çalışmaların Ankara’ya iletilmesinin de sorumluluğunu taşıdığını düşünüyoruz. Bu minvalde hareket ediyoruz. İnsanlarla daha fazla diyalog halinde olacağız, daha fazla bize ulaşmasını sağlayacağız.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANI HAZIRLADIK

Diyarbakır’ın 17 tane ilçesinde sokak sokak, cadde cadde insanlarla görüşerek, diyalog kurarak ne bekliyorlar, ne yapabiliriz, sorun nedir? Ve bu sorunu nasıl giderebiliriz? Bununla ilgili olarak 100 günlük bir eylem planı hazırladık. Bu 100 gün sonucunda hem teşkilatlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, hem bizim sahada gözlemlediğimiz; hem de sizin şehrin dinamiklerinin bize getireceği bilgiler ve doneler ışığında geniş çaplı şehir ile ilgili 100 günlük eylem planı adı altında ve bu eylemin sonuç değerlendirilmesi anlamında raporlarımız olacak. Bunları genel merkezimize, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız.”