Ekoabori

Diyarbakır, salgına teslim!

Diyarbakır’da Covid-19’un yeni varyantı JN1, RSV ve İnfluenza iş birliği yaparak üçlü tehlike oluşturdu.

Diyarbakır’da Covid-19’un yeni varyantı JN1, RSV ve İnfluenza iş birliği yaparak üçlü tehlike oluşturdu. Hasta yatağına düşen Diyarbakırlılar, çalıştıkları işyerlerinden rapor alıyorlar. Kentteki poliklinikler önünde yoğun sıra oluşurken, yoğun bakım ünitelerinde ise doluluk oranı arttı.

Diyarbakır’daki yaygın virüs hastalıklarını değerlendiren Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit ve Doçent Doktor Hakan Akelma, vatandaşların kapalı alanlarda maske ile dolaşmalarını, ateşlerin 38’in üzerine çıkması halinde ise, hemen hastanelere başvurmalarını istediler.

“YÜKSEK ATEŞ HALİNDE HASTANEYE GİDİN”

Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Türkiye’de her alanda Covid-19, RSV ve  İnfluenza virüslerinin yayıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu üç virüse bağlı üst solunum yolları enfeksiyonları toplum içerisinde çok ciddi bir şekilde ilerliyor. Bunun en büyük sebebi dikkatsizliğimiz. Kapalı alanlarda maske takılmıyor. Şuan ki covid varyantı olsun, diğer varyantlar olsun çok büyük bir risk teşkil etmemektedir. Kronik hastalar ve 65 yaş üstü olanlar çok dikkatli olmalılar. Özellikle de Covid-19 çok ağır seyredebilir. Bu virüse yakalananlar, kapalı ortamlardan uzak durması lazım. Eğer bunlarda yüksek ateş, titreme, üşüme ve nefes darlığı olursa mutlaka hekime başvurmaları gerekir. Ama viral enfeksiyonlarda antibiyotiğin yeri yoktur. Boşuna kullanmayalım. 5-6 günlük bir dinlenme yeterlidir” dedi.

DİYARBAKIR’DA ÜÇ VİRÜS BERABER İLERLİYOR

Doçent Doktor Hakan Akelma ise, “Türkiye’de Covid-19 yeni varyantı JN1, İnfluenza ve RSV’ye bağlı ciddi anlamda gribal enfeksiyonlar var. Fransa’da ortaya çıkan JN1 dünyaya yayıldı. Covid-19’un aynı semptomlarına sahip. Vücut direnci yüksek olanlar, 65 yaş ve kronik hastalar çok dikkatli olmalılar. Kapalı ortamlara girmemeliler. Mutlaka maskeyle dolaşmalılar. Ateşi 38’i geçen hastalar hemen hekime başvurmaları lazım. Diyarbakır’da üç virüs beraber ilerliyor” bilgisini verdi.

Ekoabori