Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Davutoğlu ve ekibi AK Parti’den ihraç ediliyor

HABER/ABORİ AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK), son dönemlerde AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yönelten yeni parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu ve ekibindeki Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın ihracını istendi. Yeni parti kurma çalışmalara sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinden 3 kişi AK Parti’den ihraç ediliyor. AK Pari […]

Davutoğlu ve ekibi AK Parti’den ihraç ediliyor
  • 3 Eylül 2019 00:43
  • 7 Eylül 2019 14:10

HABER/ABORİ

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK), son dönemlerde AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yönelten yeni parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu ve ekibindeki Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın ihracını istendi.

Yeni parti kurma çalışmalara sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinden 3 kişi AK Parti’den ihraç ediliyor.

AK Pari MYK’sından sonra yapılan açıklamada, “AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

MYK’dan çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulu’nun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.