Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bismil Belediyesi’nden örnek proje… Eşbaşkanlar tarla sürdü

Haber Abori Bismil Belediyesi, belediyeye ait atıl durumdaki araziyi maddi durumu iyi olmaya 50 ailenin kullanımına açtı. Kadınların ekip biçeceği tarladan elde edilen ürünler kurulacak kooperatifte ekonomik kazanca dönüştürülecek. Bismil’de ilk örnek projeyi hayata geçiren Belediye Eşbakanları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer, bu yıl domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak ve karpuz gibi ürünlerin ekileceği tarlanın […]

Bismil Belediyesi’nden örnek proje… Eşbaşkanlar tarla sürdü
  • 16 Mayıs 2019 00:09
  • 16 Mayıs 2019 00:14

Haber Abori

Bismil Belediyesi, belediyeye ait atıl durumdaki araziyi maddi durumu iyi olmaya 50 ailenin kullanımına açtı. Kadınların ekip biçeceği tarladan elde edilen ürünler kurulacak kooperatifte ekonomik kazanca dönüştürülecek.

Bismil'deki projeden 50 yoksul aile faydalanacak.Bismil’de ilk örnek projeyi hayata geçiren Belediye Eşbakanları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer, bu yıl domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak ve karpuz gibi ürünlerin ekileceği tarlanın ilk sürümünü yaptı. Traktörle tarlayı süren Eşbaşkan Özer, Bismil’in toprak yapısının verimine dikkat çekerek, ”Kadın arkadaşlarımızla beraber tarlayı sürüyoruz. Bundan sonra da bu tarla halkımızın hizmetinde olacak. Halkımızla birlikte dün caddeyi yapıyorduk, bugün tarlayı sürüyoruz, yarın da sokakları temizleyeceğiz. Bize durmak yok” dedi. Eşbaşkan Ayaz ise ”Bismil Belediyesi Eş Başkanları ve Meclis üyeleri olarak Belediyemize ait bağ, bahçe ve arazilerimiz bulunmaktadır. Biz bu arazilerimizi halkın doğrultusunda kullanmak istedik. Bismil’deki kadınlarımız, belediyemizin desteği ile kooperatif tarzında sebze ekerek ailelerimize az da olsa bir ekonomi katkı sağlayacak. İlk olarak bu projeyi Bismil’de başlattık. 50 yakın ailelerimiz bu projeden faydalanacaktır. Bismil halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum“ dedi.

Belediye ait tarlayı halka açan Eşbaşkanlardan Orhan Ayaz, traktör başına geçerek tarlayı bizzat kendisi sürdü.