Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Basın Konseyi: Gazetecilerin gözaltına alınması kabul edilemez

Basın Konseyi, Diyarbakır’da gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Görevini yapan gazeteciye ‘terörist’, habere de ‘terör’ muamelesi yapılmasından acilen vazgeçilmeli” açıklamasında bulundu. Basın Konseyi, Diyarbakır’da 20’si gazeteci 21 kişinin gözaltına alınmasına yaptıkları yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, gazetecilerin derhal serbest bırakılması istenirken, kesin kanıtı ortaya konulmadan yapılan suçlamalarla gazetecilerin özgürlüğünden mahrum edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı. Diyarbakır […]

Basın Konseyi: Gazetecilerin gözaltına alınması kabul edilemez
  • 10 Haziran 2022 13:37

Basın Konseyi, Diyarbakır’da gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Görevini yapan gazeteciye ‘terörist’, habere de ‘terör’ muamelesi yapılmasından acilen vazgeçilmeli” açıklamasında bulundu.

Basın Konseyi, Diyarbakır’da 20’si gazeteci 21 kişinin gözaltına alınmasına yaptıkları yazılı açıklamayla tepki gösterdi.
Açıklamada, gazetecilerin derhal serbest bırakılması istenirken, kesin kanıtı ortaya konulmadan yapılan suçlamalarla gazetecilerin özgürlüğünden mahrum edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetecilerle ilgili soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılması gerektiğine değinilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Gazetecilerin dün Diyarbakır’da gözaltına alınmasının ardından, bugün de Ankara’da sendikacıların TÜİK önünde yaptıkları eylemi izleyen gazeteciler, polis müdahalesiyle engellenmiştir. Halkın ve sivil toplum kuruluşlarının en demokratik haklarını kullanma isteğine tanıklık eden gazetecilere hoyratça davranmak ve görevlerinin engellenmesi kabul edilemez. Gazetecilerin görevi haberciliktir; halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını savunmaktır. Bu görevini yapan gazeteciye ‘terörist’, habere de ‘terör’ muamelesi yapılmasından acilen vazgeçilmesini talep ediyor; gazetecilerin yasaların güvencesinde görev yapmalarının önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.”