Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Van’da Tekstil Eğitim Merkezi kurulacak

HABER/ABORİ Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğinde, tekstil sektörüne nitelikli eleman kazandırmak amacıyla Tekstil Eğitim Merkezi kuruluyor. Van Valiliğ’nde düzenlenen imza törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı. İmza töreninin […]

Van’da Tekstil Eğitim Merkezi kurulacak
  • 21 Ocak 2020 00:34

HABER/ABORİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğinde, tekstil sektörüne nitelikli eleman kazandırmak amacıyla Tekstil Eğitim Merkezi kuruluyor.

Van Valiliğ’nde düzenlenen imza törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı. İmza töreninin açılışında konuşan Bilmez, projenin istihdama katkı sunacağını ifade ederek, “Tekstilde Nitelik, İş Birliği ile Gelişiyor Projesinin, DAKA ile Ticaret Odamız arasında bugün sözleşmesi imzalanıyor. Bu proje inşallah istihdamın gelişmesine ciddi bir katkı sunacak. Proje bedeli yaklaşık 1 milyon 200 bin TL. Hibe desteği 1 milyon 80 bin TL civarındadır. Projenin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, odaya ait atıl durumdaki makineleri değerlendirerek, dezavantajlı kadınlara istihdam oluşturmak amacıyla sürekli hale gelecek bir tekstil eğitim merkezi oluşturmayı düşündüklerini belirterek, “Aslında uzun zamandır atıl durumda olan makinaların, katma değeri yüksek üretime katılmasına yönelik bir fikirdi. Sağ olsun bakanlığımız da bu konuda projemizin de değerlendirmeye alınması yönünde bir irade ortaya koydular. Bu çerçevede de projemiz kabul edildi. Bununla 15’e yakın makinamızı İŞGEM’de faaliyete geçireceğiz ve sürekli orada tekstilde çalışacak ve dezavantajlı durumda olan işsiz kadınların eğitilmesine yönelik bir faaliyet gerçekleşecek. Bu makinalar daha önce 100’e yakın kadının eğitilmesinde değerlendirildi. Ve o kadınların şu anda 70 tanesi tekstilde çalışıyor. İnşallah bu projeyle beraber, bir Tekstil Eğitim Merkezi tarzında bir yapı oluşturacağız” diye konuştu.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da, Van’ın tekstil alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Van, son yıllarda tekstilde bir marka haline geldi. Biz ilk olarak Cazibe Merkezlerine destek programı kapsamında tekstil kent birinci etabını yaptık, daha sonra şu anda ikinci etabın altyapı çalışmaları devam ediyor. Birinci etap yüzde yüz bir doluluğa ulaştı. Onun dışında bir o kadar firma dışarıdaydı. Toplamda 3 bin 500’ün üzerinde kayıtlı tekstil elemanı çalışıyor. Tabi sektör büyüdükçe firmaların ihtiyaçları da açığa çıkıyor. Şu anda firmalarımızın en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi nitelikli eleman… Bu anlamda da bölgemizin genç nüfusu var, böyle bir potansiyelimiz mevcut. Ticaret Odamızın da daha önce kullandığı makinalarının takviyesi ile İŞGEM’de sürekli eğitim merkezi kurulacak. Burada hem Tekstil Kent hem de dışta kalan, faaliyet gösteren firmalara sürekli eleman yetiştirmeyi planlıyoruz. Önemli bir proje… İnşallah tekstil sektörü Van’da emin adımlarla büyümeye devam edecek.”
Yapılan konuşmaların ardından projenin imzaları atıldı.