Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tekstil sektörü krizde! On binlerce kişi işsiz kalabilir

ŞERİFE DENİZ/ABORİ Dünya genelinde global bir kriz haline gelen koronavirüs, Türkiye’yi de etkisi altına almış durumda. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre ölenlerin sayısı dokuz, vaka sayısı ise 670’e ulaştı. Alınan tedbirler kapsamında pandemi haline dönüşen virüsün etkisini azaltmak için “Evde kal” kampanyaları başlatılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkilileri işi […]

Tekstil sektörü krizde! On binlerce kişi işsiz kalabilir
  • 21 Mart 2020 01:32
  • 21 Mart 2020 02:40

ŞERİFE DENİZ/ABORİ

Dünya genelinde global bir kriz haline gelen koronavirüs, Türkiye’yi de etkisi altına almış durumda. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre ölenlerin sayısı dokuz, vaka sayısı ise 670’e ulaştı. Alınan tedbirler kapsamında pandemi haline dönüşen virüsün etkisini azaltmak için “Evde kal” kampanyaları başlatılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkilileri işi acil olmayanın evden dışarı çıkmamasını öneriyor. Sosyal yaşam da şimdilik eve alınmış durumda.

Peki küresel krizden iş yaşamı nasıl etkilendi?

Virüsün etki alanının yayılması ile birlikte emek ağırlıklı sektörler, salgının önüne geçmek için üretimi geçici olarak durdurmuş durumda. Şu ana kadar Mavi, Vakko, Çift Geyik Karaca, Twigy, Desa, Boyner ve Yargıcı gibi markalar sadece bir kaçı.

Türkiye’de 1 milyon 200 bin kişinin istihdam edildiği sektör, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Koronavirüs Ekonomik Tedbir Paketi”nden memnun değil.

Daha ne kadar süreceği belli olmayan tablo karşısında sadece SGK desteği ve finansa erişim konusundaki kolaylıklar, yeterli olarak görülmüyor.

Türkiye’nin istihdamdaki lokomotiv sektörü olarak tanımlanan tekstil dünyası, koronavirüs nedeniyle yüzlerce insanın aynı ortamda çalıştığı fabrikalardaki işçinin maaşını kara kara düşünüyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda herhangi bir adım atılmaması durumunda binlerce, belki onbinlerce işçinin işsiz kalabileceği belirtiliyor.