Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bölge ticaretine büyük katkı sunacak”

VEYSİ POLAT Diyarbakır’da koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yılı aşkın süredir yapılamayan fuarların ilki, 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tarım ve hayvancılık sektörünün buluşacağı “Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı”nın önemine dikkat çeken Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Sektörün önemli temsilcilerinin buluşacağı fuar, pandemi nedeniyle sekteye uğrayan bölge ticaretine olumlu katkılar sunacaktır” dedi. Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası […]

“Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bölge ticaretine büyük katkı sunacak”
  • 3 Mart 2021 20:24

VEYSİ POLAT

Diyarbakır’da koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yılı aşkın süredir yapılamayan fuarların ilki, 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tarım ve hayvancılık sektörünün buluşacağı “Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı”nın önemine dikkat çeken Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Sektörün önemli temsilcilerinin buluşacağı fuar, pandemi nedeniyle sekteye uğrayan bölge ticaretine olumlu katkılar sunacaktır” dedi.

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, iki yıl aradan sonra 30 Mart-3 Nisan tarihlerinde kapılarını “Mezopotamya Tarım-Hayvancılık Fuarı”yla bir kez daha açıyor.

Diyarbakır’ın sahip olduğu tarım potansiyeliyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında yer aldığını belirten Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, kentin bu tür büyük organizasyonlara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Pandemi sonrası ilimizde yaşanan önemli gelişmeler sonrasında böylesi büyük bir fuarı gerçekleştirmek bizleri mutlu etmiştir” dedi.

“PANDEMİ KRİZİNDEKİ GIDA SORUNU DİYARBAKIR’IN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU”

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Diyarbakır’ın, konum itibariyle tarihin her döneminde bölgenin siyaset, yönetim, ticaret, tarım ve sanat merkezi olduğunu da anlatan Başkan Yeşil, “İnsanların temel gıda maddesi olan buğdayın ilk tohumlarının filizlendiği Diyarbakır için tarım, yaşamsal bir faaliyet alanıdır. Bir yıldır küresel pandemi krizini göz önünde bulundurursak kentimizin önemi bir kez daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle Türkiye’nin tahıl ambarı olan Diyarbakır’daki potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekir.
Verimli arazilerimiz tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi açısından büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Kamu, özel sektör ve toplum, işbirliği içinde çalışarak bu potansiyeli üretime dönüştürülebiliriz. Bu amaçla gerek büyük bir hızla yapılan sulama alt yapı projeleri, kalkınma programları gerek Organize Sanayi Bölgemiz Diyarbakır’ın çehresini değiştirecek çok önemli yatırımlardır. Bu yatırımlar bölgeyi özel sektör için cazip hale getirerek Diyarbakır’ın ve tüm çevresinin kalkınmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

“SİLVAN BARAJI’NIN FAALİYETE GEÇMESİYLE BÜYÜK İVME YAKALAYACAĞIZ”

GAP Projesi’nin en büyük ayağı olan ve Atatürk Barajı’ndan sonra en büyük yatırım olan Silvan Barajı’nın faaliyete geçmesiyle Diyarbakır’ın tarım alanında büyük bir ivme kazanacağını vurgulayan Başkan Yeşil, şöyle devam etti:
“Silvan Barajı bölge için en önemli yatırımlardan bir tanesidir. Silvan Barajı bittiğinde gerçekten bölge ve Diyarbakır, başka bir üretim merkezine dönüşmüş olacak. Özellikle tarım ve tarıma bağlı sanayi olarak, sanayi ürünü dediğimiz mısır ve pamukta çok önemli bir üretim patlaması gerçekleşecektir. Bu anlamda ilimizde 30 Mart-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nın şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına ve tarım sektörüne büyük katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.”

youtube izlenme satın al