Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DESOB Başkanı Ebedinoğlu: Şehir içi toplu taşımacılık yapan esnaf iflasın eşiğinde

VEYSİ POLAT/ABORİ Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ebedinoğlu, dört yıldır zam talepleri yerine getirilmeyen ve zor günler geçiren şehir içi taşımacılık yapan esnafın, koronovirüsün yarattığı ekonomik tahribatla iflasın eşiğine geldiğini açkıladı. Ebedinoğlu, yaptığı açıklamada, “Şehir içi toplu taşıma yapan minibüsçü, otobüsçü esnafımız iflasın eşiğinde. Türkiye’de büyük […]

DESOB Başkanı Ebedinoğlu: Şehir içi toplu taşımacılık yapan esnaf iflasın eşiğinde
  • 6 Haziran 2020 09:57

VEYSİ POLAT/ABORİ

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ebedinoğlu, dört yıldır zam talepleri yerine getirilmeyen ve zor günler geçiren şehir içi taşımacılık yapan esnafın, koronovirüsün yarattığı ekonomik tahribatla iflasın eşiğine geldiğini açkıladı.

Ebedinoğlu, yaptığı açıklamada, “Şehir içi toplu taşıma yapan minibüsçü, otobüsçü esnafımız iflasın eşiğinde. Türkiye’de büyük şehir statüsünde bulunan hiçbir ilde olmayan bir ücretle taşımacılık yapmaya çalışıyoruz. En son dört yıl önce fiyat artışı yapan esnafımıza bir an önce zam değil, sadece akaryakıta, yedek parça, SGK ve yıllık TEFE-TÜFE’ye göre değişen fiyat farkının uygulanması gerekiyor. Virüsle mücadele sürecinde yarım kapasiteyle çalışarak üç aydır ayakta kalmaya çalışan esnafımız tükenme noktasına geldi. Bir an önce bu fiyat farkının verilmesi gerekiyor” dedi.