Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşverenler dikkat! Son tarih 31 Mart; kayıt yapmayana 1 milyon TL ceza…

Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yaz kayıt ve bildirim süreleri uzatılan Veri Sorumluları Sicili’nde (VERBİS) kayıt ve bildirim yapmayanları büyük para cezası bekliyor. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin en önemli noktalardan biri olan Veri Sorumluları Sicili (VERBİS) kayıt ve bildirim yükümlülüğü kapsamında ilan edilen sürede sona yaklaşıldı. Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 […]

İşverenler dikkat! Son tarih 31 Mart; kayıt yapmayana 1 milyon TL ceza…
  • 11 Mart 2021 21:14
  • 27 Nisan 2022 10:22

Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yaz kayıt ve bildirim süreleri uzatılan Veri Sorumluları Sicili’nde (VERBİS) kayıt ve bildirim yapmayanları büyük para cezası bekliyor.

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin en önemli noktalardan biri olan Veri Sorumluları Sicili (VERBİS) kayıt ve bildirim yükümlülüğü kapsamında ilan edilen sürede sona yaklaşıldı. Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’den az olup, ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen son süre 31 Mart 2021 tarihinde doluyor. Son tarihe kadar kayıt ve bildirim yaptırmayan veri sorumlularına 1 milyon TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, belirli şartları taşıyan veri sorumlularının belirlenen son tarihe kadar hazırlıklarını tamamlamamaları gerektiğini söyledi. Son tarihe kadar kayıt ve bildirim yaptırmayan veri sorumlularını kötü sürprizlerin beklediğini ifade eden Serap Günal, 31 Mart’a kadar hiçbir işlem gerçekleştirmeyen veri sorumlularına 1 milyon TL’ye kadar idari para cezası uygulanabileceğinin altını çizdi. Günay, VERBİS’e kayıt süreci ile işlerin bitmediğini, veri sorumlularının sonraki süreçte dikkat etmesi gereken noktaların olduğunu belirterek, “aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirme ve açık rıza alma”, “KVKK’nın genel ilkelerine dikkat etme”, “veri işleme amacı kalktığında yükümlülükleri yerine getirme”, “gerekli idari ve teknik tedbirleri alma” ve “veri sahibinin talepleri karşısında bilgilendirme” konularının da atlanmaması gerektiğini ifade etti.